Online konzultáció

Az általad választott időpontban telefonon konzultálhatunk. Így választ kaphatsz a németországi adózással kapcsolatos kérdéseidre.

Profi megoldás két országban élőknek.

„Saját életemből tudom, hogy milyen nehéz pusztán két ország szabályai között eligazodni, a sokszor egymásnak ellentmondó jogszabályi és hivatali tájékoztatások között megtalálni az utat. Mi ezt a működő utat mutatjuk meg neked. Nem elméletben tájékoztatunk, hanem eredményesen lintézzük a gyakorlatban a feladatokat.” 

Schmees Éva
adótanácsadó

Adótanácsadás (online konzultáció)

100.00  inkl. MwSt 60 perc

Kategória:

Kérdések és válaszok

A munkáltató szinte semmilyen adókedvezményt nem tud nálad érvényesíteni a bérelszámolásnál. Ezért kevés kivételtől eltekintve biztos, hogy visszatérítést kapsz. Ez sok tényezőtől függ, mint családi állapot, milyen munkát végzel és hol laksz. A lehetséges visszítérítés nagyságát részedre egyszeri díjért ellenőrizzük az Adólerkédezés menüpont alatt. 

Ha rendelkezel német Steuer ID számmal akkor minket meghatalmazva lekérdezzük az adataidat az adóhivatalnál. Ha ez sikeres, azaz van rólad adat, akkor megnézzük a lehetséges visszatérítés összegét.
Mi elkészítjük az adóbevallásodat és elektronikusan leadjuk. Az adóhivatal erről határozatot hoz (Steuerbescheid) és a Te általad megadott bankszámlára átutalja az adóvisszatérítést.

Visszamenőleg 4 évre. Azaz most, 2021. december 31-ig tudod utaljára leadni a 2017-es évet.

AdóévLegkésőbbi leadási időpont
20182022. december 31.
20192023. december 31.
20202024. december 31.
20212025. december 31.
A házasság élet- és vagyonközösség, így közös adóbevallást le lehet adni. Ez különösen akkor éri meg, ha az egyik házastárs kevesebbet keres mint a másik, pláne ha a Freibetrag alatt van a jövedelme. (2021-ben ez a Freibetrag 9.744 EUR). Mint adótanácsadók kötelesek vagyunk átvilágítani az ügyfelet, azaz elkérjük mindkét házastárs személyi azonosító papírját és egy aláírt meghatalmazást, egyéb ellenőrzést nem végzünk.
NEM. A német Lebenspartner magyar fordítása lehet élettárs, jogilag azonban teljesen más. Az egyneműek házasságát érti a törvény ez alatt, azaz ott nem házastársnak hívja a két felet hanem élettársnak. Így ebbe a magyarul élettársnak mondott partner, pár, együttélő emberek nem tartoznak bele.

Rólunk

Több országban létezni úgy, hogy az összes előnyt kihasználd a hátrányokat pedig minimalizáld. Ez a célunk, ebben segítünk!

Bejegyzett magyar adótanácsadóként és német anyanyelvi partnerrel biztos hogy nem elméleti tanácsot adunk, hanem sikerrel végigviszünk a hivatali rengetegen. Beszéljük a nyelved, velünk Te az az élet napos oldalára kerülsz. Megkímélünk a hivatali adatszolgáltatási stressztől, az elutasításoktól és a félelemtől, hogy rosszul csinálsz valamit. Velünk bírság nélkül nyugodtan alszol.