Általános Szerződési Feltételek

www.taxnet-ug.com

Hatályba lépés ideje: 2021.augsztus 01.

Bevezetés:

Kedves Ügyfelünk, kérünk hogy gondosan olvasd el az Általános szerződési feltételeinket, hiszen a honlap használatával, időpont foglalással és adólekérdezéssel elfogadod Cégünk Általános szerződési feltételeit!

Amennyiben honlapunk használatával, a vásárlás folyamatával, termékeinkkel vagy Általános szerződési feltételeinkkel kapcsolatos kérdésed van, vedd fel Cégünkkel a kapcsolatot az alábbi elérhetőségeken:

Cégünk adatai:

Cég neve: TAXNET Hamburg UG (haftungsbeschränkt)
Székhelye: 20255 Hamburg, Eidelstedter Weg 22
Nemzetközi adószáma: DE327828618
Cégjegyzékszáma: HRB 159931
Nyilvántartásba vevő hatóság neve: Handeslregister Hamburg

Képviselő neve: Schmees Éva
Honlap címe: www.taxnet-ug.com
E-mail cím: info@taxnet-ug.com
Telefonszám: +49 171 48 40 391

Tárhelyszolgáltató adatai: Webonic Kft,
Székhely: 8000 Székesfehérvár, Budai út 9-11.
Tárhelyszolgáltató elérhetősége: support@webonic.hu, Tel: +36 22 78 76 74

Fogalmak:

Felek: Szolgáltató és Fogyasztó (Ügyfél)

Fogyasztó / Ügyfél: nagykorú magánszemély, aki a 18. életévét betöltött természetes személy ill. jogi személyiséggel rendelkező vagy nem rendelkező gazdasági társaság, egyesülés.

Fogyasztói szerződés: szerződés, melynek egyik alanya Fogyasztónak minősül

Szerződés: Szolgáltató és Fogyasztó (Ügyfél) között a webshop és e-mail felhasználásával történő adásvételi szerződés megkötése

Távollévők között kötött szerződés: a szerződés tárgyát képező termék megvásárlására vagy szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés, amely a felek egyidejű fizikai jelenléte nélkül, távollévők közti kommunikációs eszköz alkalmazásával, távértékesítési rendszer keretein belül kerül megkötésre

Távollévők közti kommunikációs eszköz: a felek távollétében szerződési nyilatkozat megtételére alkalmas eszköz, pl. internetes hozzáférést biztosító eszköz, email, nyomtatvány, katalógus, telefon

Termék: webshopunkon keresztül igénybe vehető tanácsadási, irodai, hivatalokkal kapcsolatos ügyintézési – levelezési szolgáltatás, amely a Szerződés tárgyát képezi.

Webshop: webshopunk, melyen a szerződéskötés megvalósul

 

Vonatkozó jogszabályok:

  • Az Európai Parlament és Tanács (EU) 2016/679. rendelete (2016.04.27.) a természetes személyek személyes adatainak kezeléséről és védelméről, továbbá ezen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK rendelet, azaz az általános adatvédelmi rendelet hatályon kívül helyezéséről
  • Az Európai Parlament és Tanács (EU) 2018/302. rendelete (2018.02.28.) a belső piacon belül a Fogyasztó állampolgársága, lakó/letelepedési helye alapján való indokolatlan területi alapú tartalomkorlátozással és a megkülönböztetés egyéb formáival szembeni fellépésről, valamint a 2006/2004/EK és az (EU) 2017/2394. rendelete, továbbá a 2009/22/EK irányelv módosításáról

ÁSZF hatálya és elfogadása:

A vonatkozó jogszabályok mellett a megkötésre kerülő szerződés tartalmát Általános szerződési feltételeink is szabályozzák. Ennek keretein belül összefoglaljuk a Téged és minket megillető jogokat, kötelezettségeket, a szerződéskötés feltételeit, a fizetési, illetve szállítási feltételeket, a határidőket, a felelősséggel kapcsolatos szabályokat, továbbá az elállási jog gyakorlásának feltételeit.

A rendelés leadásával elfogadod Cégünk Általános szerződési feltételeit, mely a megkötésre kerülő szerződéshez tartozik.

Szerződés nyelve és formája:

A szerződés nyelve magyar.

A szerződés a megrendelés leadásával jön létre, Általános szerződési feltételeink elfogadásával.

Árak:

Az árak EUR/HUF értendők, beállítás szerint. Cégünk magánszemélyek részére a teljesítés helye alapján számítja fel az ÁFÁ-t, gazdasági társaság – ide értve a nemzetközi adószámmal rendelkező egyéni vállalkozót is – részére a fordított Áfa reverse charge szabálya szerint Áfa nélküli összegben szerepelnek az árak. Fenntartjuk az árváltoztatás jogát.

Panaszügyintézés és jogérvényesítési lehetőségek:

A Fogyasztó a terméket, illetőleg Cégünk tevékenységét illető kifogásait a következő elérhetőségeinken juttathatja el hozzánk:

  • E-mail cím: info@taxnet-ug.com
  • Telefonszám: +49 171 48 40 391

A Fogyasztó panaszát a fenti email címen írásban közölheti.

Abban az esetben, ha Cégünk és a Fogyasztó közti jogvita tárgyalások útján sem rendeződik, további jogérvényesítési lehetőségekkel élhet a Fogyasztó:

Online vitarendezési platform:

Az Európai Bizottság által létrehozott weboldalon, Fogyasztói regisztrációt követően, az oldalon található kérelem kitöltésével a Fogyasztó rendezheti az online vásárlással kapcsolatos jogvitáit bírósági eljárás indítása nélkül. Ez is egy módja a távolsági korlátok nélküli Fogyasztói jogérvényesítésnek.

Panaszt tehetsz az online vásárolt termékkel/szolgáltatással kapcsolatban.

Az online vitarendezési platform a következő weboldalon érhető el: https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/?event=main.home.show&lng=HU

Szerzői jogok:

Weboldalunk szerzői műnek minősül a szerzői jogi védelem alatt áll minden egyes része. Tilos a weboldalunkon található képek, szövegek, szoftveres, illetve grafikai programok engedély nélküli használata, továbbá a weboldalunkat módosító, kártékony alkalmazások használata Felhívjuk figyelmedet, hogy weboldalunkról, valamint adatbázisunkból történő anyagok, képek, videók, szövegek átvételére kizárólag a jogtulajdonos (TAXNET Hamburg UG (haftungsbeschränkt)) írásos hozzájárulása esetén van lehetőség, forrásmegjelölés feltüntetése mellett.

Részleges érvénytelenség és magatartási kódex:

Abban az esetben, ha az Általános szerződési feltételeink egy pontja jogilag hiányos/hatálytalan lenne, arra a részre a vonatkozó jogszabályok rendelkezései az irányadóak. A szerződés többi része továbbra is érvényes.

Műszaki védelmi intézkedések és digitális adattartalom működése:

A szerverek, melyek a weboldalunkon megjelenő adatokat biztosítják, 99,9%/év feletti elérhetőséggel rendelkeznek. A teljes adattartalmat folyamatosan mentjük, rendszeres időközönként, ha gond adódna, úgy az eredeti adatok visszaállíthatók. Az adatok, melyek weboldalunkon megjelennek, MySQL, illetve MSSQL adatbázisban kerülnek tárolásra. Ezen adatokat érzékeny mivoltukból adódóan megfelelő erősségű titkosítással tároljuk, kódolásukhoz pedig hardveres támogatást használunk, mely processzorba van építve.

Termékek tulajdonságai:

Weboldalunkon az értékesítésre szánt termékek tulajdonságairól az adott termék oldalán található leírás szolgáltat információt.

Adatbeviteli hibák javítása és felelősség az adatok valóságáért:

A megrendelés folyamata során, a rendelés megerősítése előtt adott a lehetőség az általad megadott adatok módosítására, javítására. A megadott adatok pontosságáért Te vagy a felelős. Ezen adatok alapján állítjuk ki a számlát, a szállítási címként megjelölt címre kézbesítjük a terméke(ke)t. Rendelésed leadásával tudomásul veszed, hogy Cégünk jogosult a hibásan megadott adatokból eredő károk, költségek részéred történő áthárítására. Cégünk a hibás adatbevitel miatt való teljesítésért kizárja felelősségét. Az elírt e-mail cím vagy postafiókod telítettsége következtében a visszaigazolás kézbesíthetetlennek minősül, ezáltal a szerződés megvalósulását (meg)akadályozhatja.

Webshopunk használata:

Ha szeretnél megvásárolni egy terméket, azt (amennyiben több darabot szeretnél, a darabszám beállításával, ezt követően) a kosár gombra történő kattintással teheted meg. A kosárban lévő termékeket a Kosár megtekintése segítségével nézheted meg és ellenőrizheted. Itt lehetősége van módosítani a mennyiségeken vagy törölni termékeket. A Kosár kiürítésére kattintva a kosár teljes tartalma törlődik.

Ha kiválasztottad, mely termékeket szeretné megrendelni, a Megrendelés gombra történő kattintással, az oldalra belépve, amennyiben nincsen még regisztrációd, abban az esetben a regisztráció létrehozásával van lehetőséged rendelés leadására. Regisztrációkor a következő adatok megadása szükséges: név, cím, számlázási cím, szállítási cím, e-mail cím, telefonszám, jelszó. A regisztráció sikerességéről e-mailben küldünk megerősítést.

A belépési adatok biztonsága a Felhasználó felelőssége, ő felelős adatai frissítéséért, köteles Cégünknek tudomására hozni, ha adataival harmadik fél visszaélt. Ha elfelejtetted a jelszót, kattints az „Elfelejtett jelszó” lehetőségre, ezt követően küldünk egy hivatkozást a Felhasználó regisztrált e-mail címére, melyre kattintva új jelszó hozható létre.

A megrendelés folyamata során a Felhasználónak szükséges kiválasztani az általa preferált fizetési és szállítási módot. Közvetlenül a rendelés jóváhagyása előtt a Felhasználó a Megrendelés összesítése oldalon ellenőrizheti az adatok helyességét, a megrendelni kívánt termékeket és mennyiségüket. Ha javítani szeretné az adatokat, a ceruza ikonra kattintva van mód rá.

Rendelés véglegesítése:

Ha mindent rendben találtál, a „Megrendelés elküldése” gombra kattintva véglegesítheted rendelésedet, melyről weboldalunkon és e-mailben is visszaigazolást küldünk. Abban az esetben, ha a visszaigazoló e-mailben veszed észre, hogy hibás adatot adtál meg, kérjük, haladéktalanul, 24 órán belül jelezd felénk.

Rendelés feldolgozása és a szerződés megkötése:

Webshopunkon bármikor leadhatod rendelésedet. A rendelésről automatikus visszaigazolást kapsz, mely rendelésed beérkezését jelenti. Ha a rendeléstől számítva 24 órán belül nem kapsz automatikus visszaigazolást e-mailben, kérünk, jelezd felénk, hiszen előfordulhat technikai probléma, elképzelhető, hogy emiatt nem érkezett meg rendszerünkbe rendelésed.

Cégünk egy második e-mailben igazolja vissza az ajánlatot, ekkor jön létre a szerződés.

Fizetési módok:

Banki átutalás:

A fizetés történhet banki átutalással. A megrendelés feldolgozását követően kollégánk elküldi Neked az átutaláshoz szükséges adatokat. Miután utalásod beérkezett, akkor fogunk nálad a szolgáltatás teljesítése céljából jelentkzeni.

Online fizetés:

A honlapon feltüntettet módokon lehet a fizetést azonnal megtenni.

Külföldi értékesítés:

Cégünk Európa területén belül biztosítja a megrendelt szolgáltatás teljesítését.

Minden teljesítésre az Általános szerződési feltételeink irányadóak. Fogyasztó / Ügyfél ebben az esetben valamely tagállam nagykorú állampolgára vagy ott lakóhellyel rendelkező, gazdasági tevékenysége, illetve szakmája körén kívül eljáró természetes személy. Vállalkozás pedig valamely tagállamban letelepedési hellyel rendelkező, az Európai Unión belül terméket vásárló vagy szolgáltatást igénybe vevő, gazdasági tevékenysége, illetve szakmája körében eljáró személy.

A kommunikáció és vásárlás elsődleges nyelve magyar. Cégünk nem köteles a Fogyasztó tagállamának megfelelő nyelven kommunikálni, de megpróbál.

Online fizetés esetén a fizetés a Cégünk által meghatározott pénznemben történik. Ha a vételár nem került teljes mértékben kifizetésre, Cégünk felhívja a Fogyasztó/Vállalkozás figyelmét a vételár kiegészítésére.

Tájékoztatás a Fogyasztót megillető elállási jogról:

Fogyasztónak kizárólag a szakmája, önálló foglalkozása, üzleti tevékenysége körén kívül eljáró természetes személy minősül, ennek értelmében jogi személyek nem élhetnek az indokolás nélküli elállás jogával!

A Fogyasztót az indokolás nélküli elállási jog illet meg. A Fogyasztó gyakorolhatja elállási jogát a termék adásvételére irányuló szerződés esetén a termék átvételének napjától számított 14 napos határidőn belül.

A Fogyasztó elállási jogát gyakorolhatja a szerződés megkötésének és a szolgáltatás kivitelezése előtti időszakban. Amint a megbízó az ügyféltől meghatalmazást kapott a szolgáltatás végrehajtására, az elállási jog nem érvényesíthető.

Fogyasztói elállási nyilatkozat érvényessége:

Határidőben érvényesítettnek tekintjük az elállási jogot, amennyiben a Fogyasztó nyilatkozatát határidőn (14 napon) belül elküldi részünkre.

A Fogyasztót terheli a bizonyítás, miszerint elállási jogát e rendelkezéssel összhangban gyakorolta.

Cégünk a Fogyasztó elállási nyilatkozatának beérkezése után elektronikusan visszaigazolja a Fogyasztó számára az elállási jog gyakorlásának tényét, illetve tudomásul vételét.

Cégünk kötelezettsége a Fogyasztó elállása esetén:

Cégünk visszatérítési kötelezettsége:

Ha a Fogyasztó a eláll a szerződéstől, Cégünk az elállásról történő tudomásszerzéstől számított 14 napon belül visszatéríti a Fogyasztó által megfizetett teljes összeget.

Cégünk visszatérítési kötelezettségének módja:

A Fogyasztó jóváhagyása esetén Cégünk a visszatérítésre más fizetési módot is alkalmazhat, azonban a Fogyasztót ebből adódó többletdíj nem terhelheti. A Fogyasztó által hibásan megadott bankszámlaszám vagy postacím miatti késedelem folytán Cégünket nem terheli felelősség.