Adólekérdezés

Hogyan zajlik az adatbegyűjtés?

Néhány alapadat megadásával mint név, születési dátum és német adóazonosító, német adótanácsadó partnerünkkel lekérdezünk minden rólad tárolt adatot az adóhivatalnál.

  • Bejelentett a céged? Mennyire?
  • Fizettél egészségbiztosítást?
  • Kaptál munkanélküli segélyt? Arbeitlosengeld-et?
  • Voltál Kurzarbeit-on?
  • Mi jelent neked, ha Elterngeld-et kapsz?
  • Fizetsz-e egyházadót?
  • Mennyi kamatot kaptál befektetéseid után?

Minden magyarul megy

Nem kell nyelvtudás

Fényképezve elküldöd az adatokat, nem kell technikai tudás

Nem szükséges online hozzáférést kérned idegen nyelven egy idegen országban

1. Személyes adataidat megadod

kényelmesen, akár mobilról indítva

3. Rögzítünk az adatbázisba

és 3 munknapon belül megküldjük a kapott adatokat számodra érthető formában

2. Fix összegű lekérdezési munkadíj

a lekérdezés díja minden esetben fix 50€

4. Ügyfélazonosítás után

e-mailen megküldjük részedre a lekérdezett adatoka

Egyszerű, gyors folyamat

Lehetőséged van ezek után ingyenes online konzultációra, neked megfelelő időpontot foglalsz itt, ahol kielemezzük és elmagyarázzuk a kapott értékeket és javaslatot teszünk, hogy mi lenne számodra a következő lépés.

Referenciák – tapasztalatok

Zoltán Keszán
Zoltán Keszán
2022-09-28
Super!!!
Réka Sárosi
Réka Sárosi
2022-09-28
Zuverlässig und hilfreich. Bin zufrieden.
Julianna Banitz
Julianna Banitz
2022-09-23
Nagyon jó velük a tapasztalatom. Jó szakértelemmel rendelkeznek, megbízhatók, amit csak ki lehet hozni valamiből, ők kihozzák. Nem hiszem, hogy valaki is csalódott, vagy elégedetlen lenne velük. Mindennek utána járnak. Én csak a legjobbat mondhatom róluk, köszönöm nekik, és ajánlom őket mindenkinek.
oly kar
oly kar
2022-06-13
Gyors pontos segitökész úgyintézés!!! Ajánlom mindenkinek!!!
Peter Szczaurski
Peter Szczaurski
2022-03-06
Great service. Solved my tax issues. Thank you so much.

Miért minket válassz?

adóvisszatérítés tippek

Ne Te fizesd meg a tanulópénzt!

Miért tanulnád meg a német adórendszert, amelyik sokkal bonyolultabb, mint bármelyik kelet-európai? Szeretnél nem csak valamennyit, hanem a maximumot kihozni? Adótanácsadó partnerünk 40 éve létezik, átélt egy generációváltást és gyakorlati tapasztalattal rendelkezik bármely adóellenőrzésnél.

apple-devices-books-business-572056.jpg

Sok kicsi sokra megy,
Ki a kicsit nem becsüli.

Dolgoztál Németországban? Vagy ha nem TE, akkor a házastársad? Nem tudod, milyen papírok kellenek? Bármely utazási és vásárlási bizonylatot tarts meg és mi megpróbálunk valami kedvezményt kihozni belőle.

Adólekérdezés

Mi megmutatjuk mi mindent tud rólad az adóhatóság.

Tudod, hány hivatal jelent nekik? A teljesség igénye nélkül: munkaadó(k), bank, betegbiztosító – Krankenkasse, Arbeitsamt – ha kaptál munkanélküli segélyt, Kurzarbeit pénzt vagy Elterngeldet, önkormányzat, Riester-Rente, biztosítók. Mi leellenőrizzük helyetted, hogy teljeskörű legyen – ne később érjen kellemetlen meglepetés, hogy valamit mégsem vallottál be.

Kezdd el a kockázatmentes lekérdezést!

a lekérdezés díját beszámítjuk, visszatérítésnél ez Neked ingyen van

Kérdések és válaszok

A munkáltató szinte semmilyen adókedvezményt nem tud nálad érvényesíteni a bérelszámolásnál. Ezért kevés kivételtől eltekintve biztos, hogy visszatérítést kapsz. Ez sok tényezőtől függ, mint családi állapot, milyen jellegű munkát végzel és hol laksz. A lehetséges visszítérítés nagyságát részedre egyszeri díjért ellenőrizzük az Adólekérdezés menüpont alatt. 

Ha rendelkezel német Steuer ID számmal akkor minket meghatalmazva lekérdezzük az adataidat az adóhivatalnál. Ha ez sikeres, azaz van rólad adat, akkor megnézzük a lehetséges visszatérítés összegét.
Mi elkészítjük az adóbevallásodat és elektronikusan leadjuk. Az adóhivatal erről határozatot hoz (Steuerbescheid) és a Te általad megadott bankszámlára átutalja az adóvisszatérítést.

Visszamenőleg 4 évre. Azaz most, 2021. december 31-ig tudod utaljára leadni a 2017-es évet.

AdóévLegkésőbbi leadási időpont
20182022. december 31.
20192023. december 31.
20202024. december 31.
20212025. december 31.
A házasság élet- és vagyonközösség, így közös adóbevallást le lehet adni. Ez különösen akkor éri meg, ha az egyik házastárs kevesebbet keres mint a másik, pláne ha a Freibetrag alatt van a jövedelme. (2021-ben ez a Freibetrag 9.744 EUR). Mint adótanácsadók kötelesek vagyunk átvilágítani az ügyfelet, azaz elkérjük mindkét házastárs személyi azonosító papírját és egy aláírt meghatalmazást, egyéb ellenőrzést nem végzünk.
NEM. A német Lebenspartner magyar fordítása lehet élettárs, jogilag azonban teljesen más. Az egyneműek házasságát érti a törvény ez alatt, azaz ott nem házastársnak hívja a két felet hanem élettársnak. Így ebbe a magyarul élettársnak mondott partner, pár, együttélő emberek nem tartoznak bele.

Rólunk

Több országban létezni úgy, hogy az összes előnyt kihasználd a hátrányokat pedig minimalizáld. Ez a célunk, ebben segítünk!

Bejegyzett magyar adótanácsadóként és német anyanyelvi partnerrel biztos hogy nem elméleti tanácsot adunk, hanem sikerrel végigviszünk a hivatali rengetegen. Beszéljük a nyelved, velünk Te az élet napos oldalára kerülsz. Megkímélünk a hivatali adatszolgáltatási stressztől, az elutasításoktól és a félelemtől, hogy rosszul csinálsz valamit. Velünk bírság nélkül, nyugodtan alszol.